Logo

Sennepskylling med quinoasalat og vingelé med sommerbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sennepskylling med quinoasalat og vingelé med sommerbær

 

Når du skærer en kylling op og steger den fladt, kaldes den for en "butterfly" eller sommerfugl. Stegetiden er noget kortere end for en hel kylling.

 

Sennepskylling med quinoasalat

4 personer. Arbejdstid: ca. 40 min. Stege-/kogetid: ca. 45 min. (+ evt. optænding af grill)

*

 

1 stor kylling

3 spsk dijonsennep

2 tsk knust sort peber

1 spsk olie

1 spsk sukker

2 tsk groft salt

 

Quinoasalat:

2 dl quinoa

4 dl vand

lidt salt

1 spsk olie

1 spsk citronsaft eller vineddike

500 g broccoli

4-5 gulerødder

 

Pynt:

bredbladet persille

*

 

Klip rygsøjlen fra kyllingen med en fjerkræsaks eller en stor kniv.

Fold kyllingen fladt ud.

Bland sennep med peber, olie, sukker og salt, og smør blandingen på kødet.

Brun forsigtigt kyllingen på begge sider på en varm grill.

Steg videre ved lavere varme (sæt risten højere over gløderne), til kødet er gennemstegt, i alt ca. 40 min.

Hvis skindet bliver for mørkt, kan du lægge kyllingen på et stykke alufolie på grillristen og stege videre.

Kyllingen kan også steges i en 225 °C varm ovn ca. 40 min.

Skyl quinoa i koldt vand, og kog i 20 min. i vand med salt.

Bland quinoaen med olie og citronsaft.

 

Del broccolien i buketter, og skær gulerødder i skiver.

Kog dem møre men sprøde i letsaltet vand 3-4 min.

Dryp dem af i en sigte, og bland dem med quinoaen.

Salaten kan nydes varm eller kold.

Skær kyllingen i 8 stykker, server med quinoasalat, og pynt med persilleblade.

 

TIPS: Quinoa er ikke en kornsort, men hører til gåsefodsplanten, der også omfatter rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges - de er glutenfri og har et højt proteinindhold.

 

Sennepskylling med quinoasalat og vingelé med sommerbær

 

Hvidvinsgelé med bær og vaniljesauce

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/køletid: ca. 2 timer

 

½ liter hvidvin (fx sauvignon blanc, gewürztraminer eller riesling)

5 blade husblas

2-3 spsk flormelis (afhængig af vinens sødme)

 

Vaniljesauce:

1 stang vanilje

2½ dl sødmælk

50 g sukker

6 æggeblommer

2 tsk majsstivelse

 

Tilbehør: 150 g blandede bær (fx hindbær, brombær og blåbær)

Pynt: citronmelisse

*

 

Hæld hvidvinen i en gryde, og varm den op til ca. 50 °C.

Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min.

Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i den varme vin, så de straks smelter.

Smag til med flormelis.

 

Hæld vinblandingen i 4 portionsforme, og lad geléen stivne i køleskabet - det tager et par timer.

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Kom dem i en gryde sammen med den tomme vaniljestang, mælk og sukker, og giv det et opkog.

Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen i en skål, og pisk lidt af den kogende mælk i.

Hæld denne æggeblanding tilbage i mælkegryden, og varm op under piskning, til saucen er tyknet. Saucen må ikke koge, for så vil den skille.

Si cremen over i en skål, der står i et isbad.

 

Vend vingeléerne ud af formene (dyp dem evt. hurtigt' i en skål med varmt vand).

Anret med friske bær og citronmelisse, og server vaniljesaucen til.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her