Lam:
2 lammefileter, gerne med ben
¼ pose fiskesennep rørt op med ¼ dl vand
1 dl dijonsennep
1 dl honning
½ dl olivenolie
3 spsk gule sennepsfrø (blødt ud i vand)
1 tsk knust koriander
½ dl hvidvin
margarine
Senneps honning:
1 stor spsk sennepspulver
2 spsk sennepsfrø (blødt ud i vand)
2 spsk tør sherry
1 dl honning
salt
peber
Tilbehør:
2 små persillerødder
4 gulerødder
4 små rødbeder
1 kg små kartofler
rosmarin, tørret eller frisk
timian, tørret eller frisk
50 g smør
Sennepshonning:
Sennepsfrø, sennepspulver, sherry og honning piskes sammen og stilles til side i 4 timer. Derefter tages det frem og smages til med honning, salt og peber.
Servér sennepshonningen som dressing/dip til de stegte grønsager.
Lam:
Dijonsennep, fiskesennep og honning blandes i en skål og stilles til side.
Tag olivenolie, sennepsfrø og koriander og pisk dette sammen.
Hvidvinen piskes langsom i og til sidst piskes sennepsblandingen i så det binder sammen.
Lammefileterne skæres fri for sener og fedt, og hvis benene er på, skrabes disse rene med bagsiden af en kniv. Fileterne kommes i en plasticpose og marinaden hældes over.
Posen lukkes og kommes i køleskabet.
Kødet skal marinere i mindst 4 timer.
Posen vendes med jævne mellemrum.
Kødet tages op af marinaden.
Brunes på en varm pande i stegemargarine.
Derefter pensles marinaden over kødet og det steges i ovn ved 200ºC, i ca. 10 minutter. (hvis den er stegt på ben er stegetiden 15 minutter).
Kødet tages ud og stilles lunt med et klæde over i mindst 10 minutter, for at trække.
Tilbehør:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 1 cm tykkelse.
Lægges på en stegeplade med bagepapir.
Dryppes med olie, salt, peber og krydderier.
Bages i ovn ved 180ºC, i ca. 40-45 min. (kan varmes op mens kødet trækker).
Persillerødder, gulerødder og rødbeder renses og skæres i bjælker på 1 x 1 x 5 cm.
Derefter ristes de i smør på en pande (rødbeder for sig, så de andre grønsager ikke tager farve).