Dette er en meget traditionel caribisk form for tilbehør, og retten betragtes også som det jamaicanske "våbenskjold". Ærterne er enten røde snittebønner, ærtebønner eller aspargesbønner, ikke de sædvanlige grønne ærter. De fleste kan fås i supermarkedet eller i en forretning med caribiske madvarer, enten tørrede eller på dåse. Det er guddommeligt lækkert. Gnid lidt olie på dine hænder, før du hakker chilierne - det beskytter huden og gør det nemt at vaske den stærke smag fra kernerne af.
Til 8 personer
1 løg eller 3 forårsløg, finthakket
1 spsk solsikkeolie
25 g smør
2 fed hvidløg, finthakkede
1 rød cayennepeber, renset for kerner og meget finthakket
450 g langkornet ris
2 kviste friskt timian
7,5 kanelstænger (valgfrit)
400 g røde snittebønner på dåse, aspargesbønner eller ærtebønner
125 g cremet kokosnød, groftrevet
1 liter varmt vand
salt og friskkværnet sort peber
Steg løget i olien og smørret i 2 minutter, tilføj så hvidløg og cayennepeber og steg i 2 minutter mere over middel varme.
Rør ris, timian og kanelstænger i, til det hele er dækket af olie.
Hæld snittebønnerne i, tilføj den revne cremede kokosnød og rør til kokosnødden er blevet opløst, så det er fint og cremet.
Rør så vandet i med ½ tsk salt, bring i kog, dæk med låg og kog over svag varme i 25-30 minutter.
Fjern det hele fra varmen og sæt det til side, hvor det kan stå uforstyrret i 5 minutter.
Fjern timianen og kanelstængerne, smag til med salt og peber og server.