Som et godt alternativ til den sædvanlige coleslaw er denne salat dejligt sprød, og den giver dine smagsløg en cremet, fin og krydret smagsoplevelse.
Til 6-8 personer
275 g hvidkål, udkernet og skåret i meget tynde strimler
2 stængler bladselleri, skåret i tynde skiver
1 grøn peberfrugt, renset for kerner og skåret i meget tynde skiver
4 forårs løg, uden rod og skåret i tynde skiver
½ spsk Dijonsennep
1 tsk peberrodscreme
½ spsk tabascosauce
1 spsk rødvinseddike
2 spsk olivenolie
2 spsk mayonnaise
2 spsk hakket frisk dild
1 knivspids cayennepeber
salt og friskkværnet sort peber
Bland kålen, bladsellerien, den grønne peberfrugt og forårsløgene sammen i en stor skål.
Bland senneppen, peberrodscremen, tabascosaucen og eddiken i en lille skål og pisk så gradvist olien i.
Rør mayonnaisen i og krydr godt med salt og peber.
Rør dressingen og den hakkede dild sammen med grønsagerne lige før serveringen, så kålen forbliver fin og sprød.