500 g lammekød
1 aubergine
2 tomater
8 skalotteløg
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
salt
peber
4 bagekartofler
Dressing:
100 g flødeost naturel
2 spsk cremefraiche 18%
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
Rids kartoflerne, dryp lidt olie over og drys med salt. Pak kartoflerne ind i alufolie og bag dem i ovnen ved 200ºC i ca. 45 min. Imens tilberedes grillspiddene og dressingen.
Dressing:
Rør flødeost med cremefraiche. Tilsæt presset hvidløg og forårsløg skåret i skiver. Smag til med salt og peber.
Grillspid:
Skær auberginen i kvarte skiver. Drys med salt og lad dem trække i ca. 20 min. Skyl saltet af og tør auberginerne godt. Skær tomaterne i både og kødet i tern. Pil løgene. Rør en marinade af olie, presset hvidløg og rosmarin. Vend aubergine, tomater, kød og løg i marinaden. Sæt skiftevis aubergine, tomater, kød og løg på grillspid. Drys med salt og peber og grillsteg spiddene ca. 5 min. på hver side.