500 g lammekød
1 aubergine
2 tomater
8 skalotteløg
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk rosmarin
salt og peber
4 bagekartofler
Dressing:
100 g flødeost naturel
2 spsk cremefraiche 18%
1 fed hvidløg
1 bundtforårsløg
salt og peber
Rids kartoflerne, dryp lidt olie over og drys med salt.
Pak kartoflerne ind i alufolie og bag dem i ovnen ved 200ºC i ca. 45 min. Imens tilberedes grillspiddene og dressingen.
Dressing: Rør flødeost med cremefraiche.
Tilsæt presset hvidløg og forårsløg skåret i skiver.
Smag til med salt og peber.
Grillspid: Skær auberginen i kvarte skiver.
Drys med salt og lad dem trække i ca. 20 min.
Skyl saltet af og tør auberginerne godt.
Skær tomaterne i både og kødet i tern. Pil løgene.
Rør en marinade af olie, presset hvidløg og rosmarin.
Vend aubergine, tomater, kød og løg i marinaden.
Sæt skiftevis aubergine, tomater, kød og løg på grillspid.
Drys med salt og peber og grillsteg spiddene ca. 5 min. på hver side.