12 grillspid
1 lille ananas (ca. 500 g)
1 lille spidskål i store tern
400 g frisk tun i store tern
1 dl Hoissonsauce
Hvis spiddene er af træ, skal de trække i vand i ½ time, for at de ikke skal brænde, når de bliver grillet.
Skræl ananassen og halver den. Skær den hårde kerne i midten ud og skær ananassen i store tern.
Sæt spidskål, tun og ananas skriftevis på spiddene.
Pensl med Hoissonsauce og læg spiddene på et fad.
De må gerne trække ½ time eller mere, inden de lægges på grillen.
Grill dem 2-3 min. på hver side og server fx med Orientalsk spidskålssalat
Tips: Hoissonsauce er en asiatisk tyktflydende sauce, som er bedst kendt fra Pekingand - hvor den bruges til at glasere anden. Den er lavet på basis af soyasauce, hvidløg, chili og andre krydderier. Den er på en gang sur, sød og salt. Den er velegnet som grillmarinade til kraftigt smagende fisk og kød og til grønsager. Hoissonsauce kan fås i butikker med asiatiske fødevarer og i de mest velassorterede supermarkeder.
Kan man ikke finde hoissonsauce, kan man selv lave en lidt tyk marinade, der godt nok ikke minder om hoissonsauce, men som giver spiddende det asiatiske islæt:
Bland 2 spsk soyasauce, 2 spsk flydende honning, 2 spsk sherry og 2 spsk smeltet smør med 2 fed finthakkede hvidløg og 2 spsk finthakket ingefær.