Lav selv en eller to gode sauce til sommerens grillmad. Her
er både en klassisk BBQ-sauce og en sur/sød-sauce.
BBQ-SAUCE
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 20 min.
#
½ løg
1 stilk bladselleri
½ spsk olie
1 dl ketchup
1-2 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 spsk vineddike,
1 tsk sennepspulver
salt og peber
*
Hak løg og bladselleri fint, og steg dem bløde i en gryde
med olie.
Tilsæt ketchup, citronsaft, sukker, vineddike,
sennepspulver, salt og peber.
Giv det et opkog, og lad saucen simre under låg i ca. 15
min. Afkøl.
Brug saucen varm som tilbehør eller kold til pensling.
SUR/SØD SAUCE
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 10 min.
#
½ løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
1 dl bouillon
1 tsk majsstivelse
2 spsk farin
2 spsk æbleeddike
2 spsk ketchup
2 spsk sojasauce
*
Hak løg og hvidløg fint, og steg dem bløde i en gryde med
olie.
Rør bouillon sammen med majsstivelse, farin, æbleeddike,
ketchup og soja, og rør det i gryden.
Giv det et opkog, og lad saucen simre i
et par min.
Smag til med salt og peber.
Brug saucen varm som tilbehør eller kold til pensling.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin