Skinkesaucen kan serveres til nye kartofler, drysset
rigeligt med fintklippet dild eller persille og groft brød til. Til 4 personer
Tilberedningstid: 15 min.
200 g spegeskinke eller hamburgerryg
10 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl bouillon
10 dl kaffefløde
salt, citronpeber og reven muskat
*
1. Skær skinken i små terninger eller i tynde strimler, der
svitses let i smør.
Drys melet over og rør kraftigt.
2. Spæd med bouillon og fløde og bring saucen i kog.
Lad den koge 3 min. Smag den til.
3. Skinkesaucen serveres til nye kartofler, drysset rigeligt
med fintklippet dild eller persille.
Server groft brød og sennep til.
Tips: Et stykke
saltet eller røget skinke er praktisk at have i huset. Se Kendte røgede skinker
Saltet og røget! -herlig sommermad
Der er godt forslag i en spegeskinke, et røget lammelår og
andet røget kød. Det er nemt at skære i tynde skiver, der kan serveres med lidt
nye kartofler eller en salat til. Det røgede stykke kød bør hænges op et tørt,
skyggefuldt sted i en fintmasket stofpose.