Letgrillet mørbrad med spændende smag, der kan varieres i
det uendelige.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 60 min.
#
1 svinemørbrad
50 g smør - smeltet
1 fed stort, knust hvidløg
½ tsk groft salt
1.25 l blandet grøn salat, fx feldsalat, rucola og
rødbedeblade
Limekvark:
200 g Kvark 1%
½ spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk friskpresset limesaft
½ tsk sambal oelek (færdiglavet chilipasta)
¼ tsk groft salt
Pynt:
2 lime
Tilbehør:
1 kg
kogte kartofler
500 g dampede grønsager, fx gulerødder og grønne asparges
*
Limekvark:
Bland kvark, limeskal og -saft, chili og salt
Stil dressingen tildækket i køleskabet
Mørbrad:
Rens mørbraden for hinder og sener
Rør smør, hvidløg og salt sammen
Pensl kødet med 1 spsk af smørblandingen
Grill mørbraden på din gasgrill eller kulgrill, eller
Lad en grillpande blive godt varm og grill mørbraden på alle
sider i ca. 15 min. - del den evt. i 2 stykker
Tag det op og hold det varmt
Ved serveringen:
Skær kødet i skiver
Anret salaten i et stort fad og læg herpå kødet og dryp
resten af smørblandingen over
Server straks sammen med kartofler og grønsager
Pynt med lime
TIPS: Du kan også servere Lette flødekartofler med intens
smag og Græsk salat