Det er helt fint at lave en salat til at have ved siden af dine grillede kreationer, men du kan også grille tilbehøret, grønsager egner sig godt til en tur på grillen. Brug direkte grillning ved middelhøj temperatur
Forberedelse: 15 minutter Grilltid: 12-15 minutter
3 peberfrugter
1-2 friske jalapeno-chilier, rensede og skåret i tynde strimler
1 løg, skrællet og skåret lodret i strimler
2 spsk majs- eller jordnøddeolie
½ tsk tørret oregano
havsalt og friskkværnet sort peber
A. Grill pebrene på alle sider - Skindet skal være temmelig sort.
Læg pebrene i en plastpose i 15 minutter.
Tag pebrene ud af posen, fjern skindet og skær dem i strimler.
B. Bland pebre, chili og løg i en lille skål.
Varm olien i en stegepande ved ret lav varme.
C. Steg pebre, chili og løg i olien til løgene er blevet bløde.
Tilsæt oregano.
Steg i 30 sekunder mere og smag til med salt og peber.
Server til grillet bøf, grillet havtaske eller svinekoteletter.
Denne ret er en variant af »rajas«, en mexicansk opfindelse som ofte bruges sammen med kødretter. Den er enkel at lave og vældig god. Normalt bruger man poblano-chili, men de er ret sjældne her i Norden. Hvis du får fat i poblano, så brug dem i stedet for pebrene.