Logo

Grillet pastrami

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastramipålæg har vi set i flere og flere af vores føde­vareforretninger i de seneste år. Sædvanligvis er pa­strami oksekød som er dækket af en krydderi blanding og så hængt til tørre, røget og til sidst kogt. Den bliver oftest skåret i tynde skiver og serveret på rugbrød eller i pitabrød. Denne version af pastrami er mindst lige så spændende. Den bedste pastramiret du nogensinde har spist,

 

Brug indirekte grillning ved lav temperatur

Forberedelse: 30 min. + mindst et døgn i køleskabet. Grilltid: 1 ½-2 timer

 

ca. 1 ½ - 2 kg kalkunbryst (ikke-marineret)

 

Dæk kalkunbrystet helt med krydderiblandingen (se nedenfor).

Pak kalkunbrystet ind i plastfolie og lad det stå i køleskabet i et helt døgn.

Tag kalkunbrystet ud af køleskabet en halv time før det skal grilles. og fjern plastfolien.

Læg kødet på den kølige del af grillen.

Grill det indtil temperaturen i midten er 75°C (tjek med et stegetermometer).

Det vil tage mellem 1 ½ og 2 timer for et kalkunbryst på 2 kg.

Suppler med mere grillkul hvis det er nødvendigt.

Skær kalkunbrystet i skiver og server med rugbrød, dijonsennep, tynde løgringe og syltede agurker.

 

Krydderiblanding:

6 hvidløgsfed, finthakkede

4 spsk havsalt

4 spsk brun farin

4 spsk paprika

3 spsk korianderfrø, knuste (dette er bedre end stødt koriander)

2 spsk kværnet sort peber

1 spsk stødt ingefær

1 tsk kanel

1 tsk stødt allehånde

½ tsk stødt nellike

½ tsk cayennepeber

 

Denne krydderiblanding kan bruges på kylling eller kalkun, oksekød eller fisk.

For at få hele effekten er det bedst at bruge den på kød- eller fiskestykker som skal grilles over længere tid - En burger med denne krydderiblanding bliver aldrig det samme som et kalkunbryst eller en oksesteg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.684 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her