Fisk:
4 laks/regnbuelaksefilet med skind á ca. 150 g
salt
peber
½ citron
alufolie
Rabarbersauce:
300 g rabarber
½ l. æblemost eller æblejuice
2 spsk honning eller sukker
1 fiskebouillonterning
1 spsk majsstivelse
Tilbehør:
1,2 kg små nye kartofler
400 g fine ærter
100 g pillede rejer
½ citron
Pynt:
rød basilikum eller dild
Sæt 1 l letsaltet vand over at koge. Skyl og skrub kartoflerne, og kog dem i vandet.
Rabarbersauce:
Skær rabarberne i 1 cm længde. Kog dem med æblemost, honning og fiskebouillonterning. Sigt saucen, når rabarberne er kogt ud. Udrør majsstivelse i koldt vand, kom det i den sigtede sauce under omrøring, og kog saucen igennem. Servér saucen lun.
Fisk:
Dup laksefileterne tørre, drys med salt og peber, og pres lidt citronsaft over. Læg et stykke alufolie over fiskene, og grill dem over jævn varme i 15-20 min., til de er varme på oversiden. Pynt med rejer. Bemærk! Skindet spises ikke.
Tilbehør:
Lun ærterne i kartoffelvandet. Servér med citron og pynt med basilikum.