2-2 ½ kg oksetyndstegsfilet
2 spsk olie
salt og peber
Pasta-salat
750 g tørret pasta (penne, skruer eller lignende)
250 g sorte oliven uden sten, drænet vægt
1 dl olivenolie
½ dl balsamico eller rødvinseddike
½ dl citronsaft
150 g reven parmesanost
Salat
2 salathoveder
½ dl olivenolie
6-8 ansjosfiletter
½ dl citronsaft
10 modne tomater
2 salatløg
Tænd grillen
Kom oksetyndstegen på grillen ved moderat varme 6-10 cm. fra kullene alt efter hvor varm grillen er.
Vend stegen jævnligt.
Den kan i øvrigt også steges på spid.
Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 55-60°C for rosastegt, 60-65 for svagt rosa og 65-68 for gennemstegt.
Ønskes stegen gennemstegt tager det ca. 45-60 minutter.
Husk at lade stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den.
Pasta-salat
Blend de stenfri, sorte oliven med olivenolie, balsamico og citronsaft.
Har du ikke en blender, kan de sorte oliven også hakkes fint med en skarp kniv og blandes med de andre nævnte ingredienser.
Kog pastaen al dente, altså ikke helt blød, men så der stadig er bid i den. Se kogetiden på emballagen.
Hæld olivendressingen over pastaen med det samme og lad pasta-salaten afkøle.
Mens den stadig er lidt lun, drysses den revne parmesanost over.
Grøn salat med ansjosmarinade:
Hak ansjoserne i små bitte stykker, hak derefter hvidløg også i små bitte stykker og rør begge dele sammen med olie og citronsaft i en stor skål.
Skyl salathovederne og riv dem i mindre stykker, kom salaten i skålen.
Skær tomaterne i både og skær salatløgene i tynde ringe og vend det hele ned i skålen sammen med ansjosmarinaden lige før servering-