Læg koteletter midt på stegeristen og grill dem ved enten den direkte metode (2-2 ½ cm tykke) eller den indirekte metode (tykkere end 2 ½ cm). De nævnte tidsangivelser er til kød, der ønskes medium-gennemstegt (grill lidt længere, hvis kødet ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad kødet hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når
således en perfekt indvendig temperatur. Stege grilles som beskrevet for okse- og lammekød. Pølser bør grilles ved den direkte metode. Hold øje med, at ilden ikke blusser op, især hvis pølserne indeholder meget fedt. For både pølser og andet svinekød gælder, at det ikke længere bør være rosa i midten.
Svinekød / grilles Vægt/størrelse Stegetid Stege-termometer
Koteletter og
nakkekoteletter 2 cm tykke 12-14 minutter 71°C
Svinekam 1500-2250 g 1 ¾ time 71°C
Spareribs 1500-1750 g 1-1 ½ time 71°C
Mørbradstykke 350-450 g 25-35 minutter 71°C
Pølser tykke/store 25 minutter 71°C