Logo

Svinekød når du griller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Læg koteletter midt på stegeristen og grill dem ved enten den direkte metode (2-2 ½ cm tykke) eller den indirekte metode (tykkere end 2 ½ cm). De nævnte tidsangivelser er til kød, der ønskes medium-gennemstegt (grill lidt længere, hvis kødet ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad kødet hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når

således en perfekt indvendig temperatur. Stege grilles som beskrevet for okse- og lammekød. Pølser bør grilles ved den direkte metode. Hold øje med, at ilden ikke blusser op, især hvis pølserne indeholder meget fedt. For både pølser og andet svinekød gælder, at det ikke længere bør være rosa i midten.

 

Svinekød / grilles      Vægt/størrelse    Stegetid              Stege-termometer

Koteletter og

nakkekoteletter        2 cm tykke        12-14 minutter      71°C

Svinekam                 1500-2250 g     1 ¾ time            71°C

Spareribs                 1500-1750 g     1-1 ½ time         71°C

Mørbradstykke          350-450 g         25-35 minutter     71°C

Pølser                       tykke/store       25 minutter          71°C

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.071 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her