Skøn og lækker opskrift på oksemørbrad på grill - Prøv den
her! ... Find flere gode opskrifter på Grill her på madABC.dk ... her er angivet ingredienser til 1 person
Tilberedningstid:
40 minutter. Stegetid: ca. 50 minutter pr. kg mørbrad. Ikke fryseegnet.
#
oksemørbrad (beregn 200-250 g kød pr person)
1 tsk
smør
1 tsk
olie
salt
og peber
1 fed
hvidløg
Bagt
kartoffel:
100
g bagekartoffel
1
dl bouillon
Jordskokchips:
100
g jordskokker
1 tsk
olie
1 tsk
pommes frites krydderi
Rosenkålssalat:
50
g rosenkål
5 g
pinjekerner
5 g
citronolie
*
Brun
først kødet godt på alle sider i smør og olie i en gryde.
Krydr
med salt og peber.
Dette
kan gøres i god tid.
Færdigsteg
derefter kødet på en varm grill eller i ovnen ved 225 °C, til kernetemperaturen
er 53-54°C sammen med hvidløg.
Lad
det hvile i 10-15 minutter så stiger temperaturen indvendigt, og kødet ender
med at være rødt-medium rødt.
Server
stegen med det halve hvidløg, bagt kartoffel, jordskokchips og rosenkålssalat.
Bagt
kartoffel: Skær en pæn blok af den midterste del af bagekartoflen, sæt den i et
lille fad og hæld bouillon ved.
Sæt
kartoflen i grillen sammen med stegen.
Jordskokchips:
Skrub og vask jordskokkerne fri for jord.
Skær
dem i helt tynde skiver, fx på et mandolinjern.
Ryst
skiverne i en plastikpose med olie og pommes frites-krydderi, før de bages
sprøde i ovnen ved 200 °C. De skal have ca. 10 minutter på hver side, men hold
øje med dem.
Rosenkålssalat:
Skyl
og del rosenkålene ud i blade og vend med pinjekerner og citronolie.
Tips:
Den sikre metode til stegning af hele kødstykker er at bruge stegetermometer.
Beregn 220 g rå oksemørbrad pr. person.
Beregningen
er for 170 g stegt mørbrad og tilbehør:
Kalorier:
668 kcal. Protein 53 g (32%) Kulhydrat 43 g (28%) Fedt 30 g (40%) Kostfibre 7 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin