Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 40 minutter. Stegetid: 12 minutter
4 rensede makreller
1 bundt frisk dild
1 citron
Dilddressing:
1 citron
2 spsk olivenolie
1 lille løg, hakket
1 fed hvidløg, knust
200 g hakkede tomater fra dåse
1 tsk sukker
4 spsk rødvinseddike
1 ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
2 spsk hakket frisk purløg
2 spsk kapers, afdryppede
salt og friskkværnet sort peber
A. Vask makrellerne under rindende, koldt vand og skær finnerne af.
Skær tre eller fire snit i kødet på begge sider af hver fisk.
Læg en lille dildkvist i hvert snit og stil fiskene til side.
Hak resten af dilden og sæt den til side.
B. Dilddressing: Varm olivenolien i en lille kasserolle og lad løg og hvidløg stege i 2-3 min., til de er bløde.
Hæld de hakkede tomater i og lad dem simre i 10-15 min.
Hæld imens 2 spsk eddike og sukkeret i en lille ren kasserolle, lad det koge voldsomt, til det er reduceret til omkring 2 teskefulde.
Rør eddiken i tomatblandingen.
C. Passer blandingen gennem en sigte ned i en ren kasserolle og lad den koge 1-2 min., til den er blevet lidt tykkere. Lad blandingen køle af.
D. Hæld resten af eddiken i en skål sammen med olivenolien, det hakkede dild, purløg, salt og peber. Pisk det godt sammen.
Rør tomatblandingen og kapersene i kryddereddiken.
E. Pensl makrellerne med lidt olie, læg dem på stegeristen og grill dem direkte over middel varme i 10-12 min., til de er gennemstegte.
Serveres varme med kold dressing til.
Tips: Du skal ikke undre dig over at dressingen måske skiller, når du øser den over tallerkenen, for det er sådan den traditionelt serveres.