4 hele urensede sildemakreller
Eksotiskfyld:
forårløg
rød peberfrugt
limeskal
hvidløg
ingefær
rød chilifrugt
koriander
evt. kokosmælk
Nicoisefyld:
sorte oliven
skalotteløg
hvidløg
persille
estragon
evt. ansjos
Grøntfyld:
løg
champignon
persille
estragon
brøndkarse
kapers
evt. sennep eller citronsaft
Beregn ca. 3-4 spsk fyld pr. makrel. Forholdet mellem ingredienserne er en temperamentssag.
Åbn makrellerne fra ryggen med en lille skarp kniv og tag ben og indmad ud (bugen bevares uåbnet). Tør dem indvendig med lidt køkkenrulle og gnid lidt salt og peber ind i fiskekødet. Kom lidt god olivenolie på lidt køkkenrulle og gnid skindet med olien – så drypper olien ikke ned i kullene, og fisken sidder ikke fast i risten efter grillningen. Fordel fyldet i fiskene og luk dem med kødnåle eller læg dem i en sandwichrist. Grilltiden er kort, brug evt. en kødnål, – den skal føles pænt lun, men ikke brændende, når den stikkes i kødet, hvor fisken er tykkest.
Server med et godt hjemmebagt brød, evt. med soltørret tomat og en god salat.