(2-4 personer)
4 makrelfileter
smør
salt og peber
100 g blodpølse
4 forårsløg
ca. 500 g kartoffelmos
Køb nogle makrelfileter og få fiskehandleren til at fjerne benene.
Fileterne pensles med smør og drysses med salt og peber. De grilles i 4-6 minutter. Steg den skivede blodpølse 2-3 minutter på hver side. Skær forårsløgene i skiver og blødgør dem på panden i lidt olie. Rør forårsløgene i kartoffelmosen.
Lav portionsanretninger med en skive blodpølse nederst, dækket med en skefuld kartoffelmos og en makrelfilet øverst. Dryp dressingen udenom.
Dressing:
2 tsk dijonsennep
2 spsk rødvinseddike
1 æggeblomme
4 spsk valnøddeolie
4 spsk jordnøddeolie
salt og peber
Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.