Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 7 -17 minutter
2 store grønne peberfrugter, befriet for kerner og skåret i 2,5 cm store stykker
700 g lammekølle uden ben, afpudset og skåret i tern på 2,5 cm
1 stort løg skåret i 8 både
salt og friskkværnet sort peber
Cognac-urtesauce:
1,5 dl olivenolie
1 lille løg, hakket groft
1 citron, kun saften
2 spsk cognac
1 fed hvidløg, hakket groft
2 tsk Dijonsennep
1 tsk tørret oregano
1 spsk hakket frisk timian
1 knivspids cayennepeber
vegetabilsk olie til pensling
A. Hvis du bruger træspid, lægges i de koldt vand i ½ time.
Sæt lammekød, peberfrugter og løgbåde på spiddene og drys salt og peber på.
B. Cognac-urtesauce: Hæld olivenolie, hakket løg, citronsaft, cognac, hvidløg, sennep, oregano, timian og cayennepeber i en foodprocessor eller blender og blend det til en jævn puré.
C. Pensl spiddene let med olie og grill dem indirekte over middel varme i 7-9 min. (rødt), 10-13 min. (medium), 14-17 min. (gennemstegt).
Vend spiddene en gang under stegningen og pensl dem rundhåndet med saucen to til tre gange under stegningen.