Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 10 minutter. Stegetid: 10 minutter
1 ½ spsk paprika
1 spsk stødt koriander
1 spsk fintrevet citronskal
1 spsk tørret merian
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
½ tsk friskkværnet peber
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk kommen, knust
½ tsk stødt kanel
8 skiver svinebov uden ben, ca. 2 cm tykke (a ca. 175 g)
A. Bland paprika, koriander. citronskal, merian, hvidløgspulver, salt, peber, spidskommen, kommen og kanel sammen i en lille skål.
Gnid krydderiblandingen ind i kødet på begge sider og tryk den grundigt ind i kødets overflade.
B. Læg kødet midt på stegeristen.
Grill det indirekte ved middel varme i 10 min., hvis det ønskes stegt medium, eller 12-14 min., hvis det ønskes gennemstegt.
Vend kødet, når halvdelen af stegetiden er gået.
Tips: I stedet for svinebov kan du også bruge tyktskårne spareribs. Tilbered dem som ovenfor og grill dem indirekte over middel varme i 1 ¼ til 1 ½ time.