12 store friske eller 24 små frosne kammuslinger taget ud af skallen
1 tsk olie (oliven eller jordnødde)
2 potter brøndkarse
2 fed hvidløg
1 stor rød chili uden kerner
1 cm groft revet frisk ingefær
4 limeblade
1 stængel hakket citrongræs
1 dl friske korianderblade
1 dl rørsukker
2-3 spsk æblecidereddike
salt eller lidt thaifiskesauce
Kom hvidløg, chili , ingefær, limeblade, citrongræs og korianderblade i en blender og purér til en grov masse.
Kom sukker i en pande med 2 spsk vand og lad det smelte uden omrøring til det er svagt lysebrunt.
Bland så hastigt eddike salt og kryddermasse i.
Lad det koge 1 min. - Lad det afkøle helt før servering.
Pensl kammuslingerne med olie, drys med salt og peber og grill dem i 1 ½
minut på hver side.
Anret dem på en bund af brøndkarse eller rucola og hæld generøst den
stærke sauce over.
Tips: Chilisaucen kan forberedes i god tid og fryses.