Små, tynde pandekager med fyld er perfekte til at have med på picnic.
2 æg
2 dl mælk (evt.lidt mere)
3,5 dl hvedemel
salt og peber
Krabbestuvning:
200 g krabbekød
2 hårdkogte æg, grofthakket
1 finthakket løg, almindeligt løg
½ dl finthakket purløg
1 dl finthakket dild
1 dl mælk (helst sødmælk)
2 spsk kartoffelmel
salt og peber
Pisk æggene, tilsæt mælken, melet og smag til med sal og peber.
Når du dyppe r fingeren i dejen, og dejen sidder fast på fingeren, er den klar til brug.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time, før du bager tynde pandekager i en lille pande.
Bland krabbekød, æg, løg, purløg og dild.
Varm blandingen let op med en klat smør i en lille gryde.
Lav en hvid stuvningssauce ved at koge mælken op og blande kartoffelmelet i under omrøring. Smag til med salt og peber.
Rør saucen ned i krabbemassen, til du opnår en tyk, grødagtig konsistens.
Læg et par skefulde stuvning midt på crepen og fold dejen til en lille, firkantet pakke.
Læg pakkerne i et ildfast fad, som varmes i ovnen ved 225°C i 15 minutter.
Afkøl og pak ned i en boks klar til at tage med på picnic.
Tips: Du kan fylde pandekagerne med næsten hvad som helst.