4 portioner
Steaks, 4 stk skåret af oksetyndstegsfilet. oksefilet eller striploin
Marinade:
Limefrugt, 1 stk reven skal og saft
Honning/sukker, 1 spsk
Chili. 1 spsk friskhakket
Riv det grønne af skallen på limefrugten. Pres saften og kom begge dele i en skål og bland chili og honning i. Vend de 4 steaks i marinaden og lad dem trække, mens grillen gøres klar. Pluk salathovederne i så store blade som muligt, skyl dem og lad dem dryppe af. Skær agurken i lange skiver og dernæst i strimler. Bland alle ingredienserne til saucen i en skål.
Når grillen/grillpanden er klar grilles de 4 steaks et par minutter på hver side. Hver steak vendes, når den røde kødsaft pibler op - jo mere saft der pibler op - jo mindre rød bliver steak'en indvendig. Herefter skæres hver steak i strimler og krydres med salt og peber.
Servering:
Hver person samler selv sin Choy Bau på følgende måde:
Et salatblad smøres med en skefuld dressing/sauce. Ovenpå lægges korianderblade, agurkestrimler og et par strimler steak. Vikl så salatbladet rundt om det hele og spis med fingrene.
Dressing/sauce:
Hosinsauce, 1 dl
Chilisauce, 1 dl sød
Ingefær, 1 spsk friskhakket
Salat:
Icebergsalat, 2 hoveder
Koriander. 1 bdt
Agurk, 1 stk