Tilberedt på denne chunky måde, i en stor pakke af aluminiumsfolie, bliver disse skalotteløg næsten til en sød løg-agtig chutney. Skær et dybt kryds i toppen af dem, hvis de er ret store, for at hjælpe dem med at blive gennemstegt hurtigere og opsuge alle de skønne smage.
Til 4 portioner
450 g skalotteløg
4 friske laurbærblade
2 spsk demerarasukker 25 g smør
salt og friskkværnet sort peber
Pil skalotteløgene og stabl dem med laurbærbladene i midten af et stort firkantet stykke ekstra tykt folie.
Fold kanterne sammen foroven og fold så siderne op for at lave en tæt lukket pakke. Placer pakken i den ene side af en mellemvarm grill og grill pakken i 30 minutter, til skalotteløgene er bløde.
Åbn forsigtigt pakken og strø med farin.
Rør lidt rundt, strø lidt sukker hist og her, krydr med salt og peber og luk pakken igen.
Læg pakken tilbage på grillen i 10 minutter mere, hvorved sukkeret og smørret vil karamellisere skalotteløgene, til de har en varm gyldenbrun farve.
Server dem til alle slags grillet kød imens de stadig er varme.