Brug direkte grillning ved middel temperatur
Forberedelse: Nogle få minutter, lidt længere hvis du ikke har smørret stående klart i fryseren. Grilltid: Ca. 10 minutter
1 kg blåmuslinger, renset godt i koldt vand
100 g Voodoo-smør (se dette)
lidt finthakket persille eller frisk koriander
*
Lav et dobbelt lag aluminiumsfolie ved at lægge et stykke oven på et andet (ca. 40 x 40 cm).
Læg smørret i midten af folien.
Læg blåmuslingerne oven i smørret og pak det hele godt ind så saften fra muslingerne ikke løber ud i grillen.
Læg foliepakken på grillristen og lad den blive grillet til muslingerne har åbnet sig.
Ryst pakken godt af og til.
Hæld det hele over i en stor skål og top med persille eller koriander.
Tips: Her er der mange muligheder - Prøv med karrysmør eller hvidløgssmør.
Noget af det enkleste mad du kan lave (og noget af den bedste), må være muslinger. En stor skål med nydampede blåmuslinger er så godt som det overhovedet kan blive. Denne opskrift beskrives gerne som »noget af det enkleste man kan lave«, men egentlig er den endnu enklere end det. Smørret smelter og blandes med saften fra muslingerne til en dejlig sauce.
Det eneste jeg kan komme på du kan gøre for at denne opskrift skal tage lidt længere tid, er at du bruger en halv dag på at bage brød til at spise til. Det er uovertruffent, men det er også okay at købe brødet ...