Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 10-12 minutter
1 ¾ kg blåmuslinger
175 g blødt smør
2 spsk Pernod
1 spsk hakket frisk fennikel
1 spsk hakket frisk purløg
2 fed hvidløg, knust
fennikeltoppe til pynt
*
A. Vask og skrub muslingerne under rindende, koldt vand og fjern det strittende skæg, der stikker ud fra de tæt lukkede skaller. (Kasser de skaller, der er åbne, og som ikke lukker sig, når man banker let på dem med en kniv.)
B. Rør smør, Pernod, fennikel, purløg og hvidløg godt sammen i en stor skål.
C. Læg to store stykker kraftigt alufolie oven på hinanden.
Læg en fjerdedel af muslingerne på midten og læg en fjerdedel af smørret som klatter ovenpå.
Fold alufoliet løst op omkring muslingerne og luk det sammen, så der dannes en pakke.
Lav tre pakker mere på samme måde.
D. Læg pakkerne midt på stegeristen og grill muslingerne indirekte over middel varme i 10-12 min., til alle muslingerne har åbnet sig.
Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Server straks pyntet med lidt fennikeltop.