Blåmuslinger kan man enten selv "plukke" på udvalgte strandområder, men de kan også købes hos enhver fiskehandler landet over.
I dag er det som regel linemuslinger, der sælges, altså muslinger der ”dyrkes” på liner nede i havet. De er noget finere i det end de store grove blåmuslinger, der altid har en masse tangskæg som skal fjernes før muslingerne tilberedes.
Begge slags muslinger smager glimrende. De kan tilberedes på et hav af forskellige måder, og smager glimrende i krydrede asiatiske supper, dampet med vin, løg, hvidløg, tomat og krydderurter eller blandet i en god portion pasta med gremolata og revet parmesan.
Muslinger kan også dampes og grilles i ovnen med fyld af krydderurter, rasp, blå ost og hvidløg, men på en sommerdag er de skønnest, når de havner på grillen.
De små dyr kan bare lægges på en rist over gløderne og så ligge der og syde i deres egen saft, gerne over gløder og røgen fra friske grangrene.
Nyd naturen.
Muslinger røget med gran
Tænd op i grillen eller tænd et bål. Rens muslingerne godt og kassér de åbne eller beskadigede muslinger. Når der er kommet gløder, smides en håndfuld friskplukkede grangrene på, og muslingerne lægges på en rist som stilles henover grangrenene. Lad muslingerne ligge på grillen i ca. 5-10 minutter. Muslingerne vil langsomt åbne sig, og nærmest stege i deres egen saft, mens de langsomt bliver røget. Muslingerne fjernes fra risten og spises med det samme, mens de er varme.
Muslingerne smager skønt som de er, men en hjemmerørt mayonnaise, en krydderurtedip eller andet godt tager de ingen skade af at slå følge med.