
ca. 96 stk karameller:
1 dl vand
2 spsk eddike
250 g sukker (ca. 3 dl)
½ tsk natron
¼ liter piskefløde
Bring vand, eddike og sukker i kog i en gryde (ca. 3 liter).
Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 15 min., til den er svagt lysegul.
Tag gryden af varmen og rør natron i. Pisk fløden i lidt efter lidt.
Bring flødeblandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under omrøring i 20-30 min.
Foretag efter de 20 min en karamelprøve: Dyp en teskefuld af karamelblandingen i koldt vand i ca. 15 sek.
Hvis den kan trilles til en blød og elastisk kugle, er karamellen færdig, ellers fortsættes kogningen lidt endnu - og man foretager endnu en karamelprøve. Hæld karamellen i en form beklædt med bagepapir (ca. 18 x 24 cm).
Løft efter ca. ½ time den let stivnede karamel ud af formen ved hjælp af bagepapiret.
Skær karamellen igennem 15 gange på den lange led og 5 gange på den korte, så der bliver 96 flødekarameller (ca. 1 ½ x 3 cm).
Stil karamellerne tildækket i køleskabet til næste dag.
Pak flødekaramellerne enkeltvis i fx guldfolie og opbevar dem i en dåse i køleskabet.
Tips: Flødekaramellerne kan dyppes i smeltet, mørk kogechokolade.
Fryseegnet: Nej - Alle 96 karameller: 9520 kJ