500 g hvedemel
1 tsk salt
60 g sukker
65 g gær
2 ½ dl mælk
1 æg
300 g smør eller margarine
Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk.
Ægget piskes sammen.
Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse.
Fedtstoffet fordeles i små stykker på ⅔ del af dejen.
Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.
Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først.
Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug og kan formes til wienerbrød, borgmesterstang m.m.
Når wienerbrødet er formet, hæves det på selve pladen i 15-20 minutter, hvorefter det pensles med æg og pyntes med sukker hakkede mandler m.m.
Bages 10-30 minutter efterstørrelse som andet gærbrød, men ovnen må være meget varm når wienerbrødet sættet derind.