Vilde ris er egentlig ikke ris, men et sumpgræs - de har en fantastisk, nøddeagtig smag.
12 cupcakes:
75 g vilde ris, opblødt i koldt vand i 2 timer
2 æg
2 ½ dl mælk
100 g usaltet smør
175 g hvedemel
70 g hvedeklid
60 g brunt sukker
1 spsk bagepulver
½ tsk allehånde
3 spsk hakkede tørrede svesker
3 spsk hakkede hasselnødder
4 spsk hakkede tørrede ferskner
Hæld vandet fra de vilde ris.
Læg dem i en gryde, hæld 4 ½ dl vand ved og bring det i kog.
Lad det simre i 50 minutter, til risene er møre.
Hæld vandet fra og skyl risene under den kolde hane.
Stil dem til side, så de kan køle af.
Varm ovnen op til 190°C og smør en muffinform med 12 huller.
Pisk ris, æg, mælk og smør sammen i en skål med en elektrisk håndmikser.
Rør mel, klid, sukker, bagepulver og allehånde sammen i en stor skål.
Tilsæt den afkølede risblanding og rør, til det er lige netop blandet.
Fold svesker, hasselnødder og ferskner i.
Fordel dejen i formene og bag brødene i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Med vilde ris og dadler
Følg basisopskriften.
Erstat de hakkede svesker med 3 spsk hakkede dadler.
Med vilde ris og abrikos
Følg basisopskriften.
Erstat de hakkede ferskner med 4 spsk hakkede tørrede abrikoser.
Med vilde ris og bær
Følg basisopskriften.
Erstat de hakkede ferskner med 1 ½ spsk tørrede blåbær, 1 ½ spsk tørrede tranebær og 1 ½ spsk tørrede kirsebær.