(1 brød)
Man kan næsten ikke lave et mere enkelt brød end dette. Man skal bare røre dejen sammen og lægge den på en smurt bageplade.
25 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 dl solsikkekerner
1 tsk rosmarin
125 g grahamsmel
350-425 g hvedemel
Gæren smuldres i et dejfad. Tilsæt salt. Hæld vandet over gæren og rør, til gæren er opløst. Tilsæt resten af ingredienserne. Rør den klistrede dej sammen med en træske, og lad dejen hæve under film eller et fugtigt klæde i 1-2 timer på et lunt sted. Tænd ovnen på 250°.
Hæld forsigtigt dejen ud på en smurt bageplade. Dejen skal overhovedet ikke æltes. Lad dejen efterhæve i 30 min.
Bag brødet midt i ovnen i 15 min., sænk varmen til 150°, og bag brødet i yderligere 40-50 min. Bank på undersiden af brødet. Hvis det lyder hult, er brødet færdigt. Lad det køle af på en bagerist.