100 g brun farin
100 g sukker
125 g blødt smør
½ vanilje stang
1 æg
1 tsk bagepulver
150 g hvedemel
½ tsk groft salt
ca. 65 g mandler eller hasselnødder
175 g mørk chokolade
Tænd ovnen på 175ºC.
Rør brun farin, sukker og blødt smør sammen i en skål.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv.
Rør vaniljekornene i smørblandingen.
Slå ægget ud, og rør det i.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
Rør det i dejen.
Hak mandlerne. Hak den mørke chokolade i både små og store stykker. Bland chokolade og mandler i dejen.
Kom bagepapir på 2 plader.
Tril kugler af dejen, og sæt dem med god afstand på bagepladerne, kuglerne flyder nemlig ud, når de bliver bagt.
Bag en plade af gangen.
Sæt bagepladen i midten af ovnen.
Bag 10-11 minutter, til kagerne er lidt brune i kanten.
Lad dem køle af på pladen i 7-10 minutter, til de en faste.
Tips: Når jeg skal have kage med i skolen laver jeg ofte disse kager med min mor. Mine klassekammerater elsker dem, og jeg får altid masser af ros for dem.