4 æg, delte
2 spsk vand
150 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g hvedemel
100 g Maizenamel
3 tsk bagepulver
4 spsk kakao
Fyld:
400 g udstenede kirsebær
4 dl piskefløde
evt. 2 spsk kirsebærlikør
Pynt:
Chokoladekrymmel
cocktailbær
Pisk æggeblommerne, vand, vaniljesukker og sukker til let skum. Sigt hvedemel, vaniljesukker og sukker til let skum. Sigt hvedemel, bagepulver, Maizenamel og kakao sammen. Pisk æggehviderne stive. Æggehvidemassen vendes i æggeblommemassen. Drys melblandingen i lidt efter lidt og rør det hele forsigtigt sammen. Fyld massen i en springform (22 cm). Glat overfladen med en dejskraber og bag kagen i en forvarmet ovn på midterste ovnrille ved
200 º i ca. 35-40 min. Den afkølede kage tages ud af formen og skæres igennem. De afdryppede kirsebær fordeles på den ene bund. Stænk evt. bunden med lidt af saften. Pisk fløden til skum og tilsæt evt. 2 spsk kirsebærlikør. Fordel ⅔ af flødeskummet over kirsebærrene, læg den anden bund over. Resten af flødeskummet smøres på toppen og kanten af kagen. Drys chokoladekrymmel på kagen og pynt med cocktailbær.