Logo

Honningkage - bradepandekage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g smør
60 g brun farin
150 g honning
1 æg
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeranskal
1 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt nelliker
300 g hvedemel
1 ½ dl kærnemælk
Fyld:
abrikosmos

Smelt fedtstof, honning og farin sammen i en gryde.
Lad det svale lidt og pisk så ægget i. Bland pomerans, sukat, natron og krydderier i melet. Rør det i dejen skiftevis med kærnemælk.
Kom dejen i en velsmurt lille bradepande.
Bag kagen ved 150°C i 50 minutter.
Flæk den evt. og læg den sammen med abrikosmos.
Denne honningkage er bedst efter et par dages forløb – pak den i folie,
eller kom den på dåse.

Tips: Bruger du hele æg, bliver kagerne mere tætte og fugtige. Piskes
æggehviderne, bliver de lettere. Formens størrelse er vitig for bagetiden. Bruger de en større eller mindre form end den der er angivet, må bagetiden afpasses herefter. Bage tiden ændres også, hvis
bageteperaturen hæves eller sænkes. Vær opmærksom på, at det er
meget sjældent, at en ovn varmer til den temperatur den er indstillet på. Brug derfor altid "strikkepindmetoden", når der bages formkager.
Stik en strikkepind midt i kagen, hænger der ingen dej ved pinden, er
kagen færdigbagt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.970 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her