4 æggehvider
1 ¼ dl sukker
50 g valdnøddekerner
60 g mørk chokolade
smør eller margarine til formen
4 dl piskefløde
5-6 kiwi
40 g frisk ingefær
1 dl portvin eller madeira
Karamel:
¾ dl sukker
50 g valnøddekerner
olie
Pisk æggehviderne til hårdt skum og tilsæt sukkeret lidt ad gangen mod slutningen.
Hak valnødder og chokolade og bland det i skummet.
Smør en springform, ca. 24 cm. i diameter, bred dejen ud og bag den
ved 225°C i 25 minutter.
Tag bunden ud og vend den ud.
Pisk fløden til skum.
Hæld sukkeret til karamellen i en tør stegepande og smelt det over svag varme.
Tilsæt valnøddekernerne når sukkeret er lysebrunt og vend dem et par
minutter.
Hæld massen ud på en olieret plade eller bord og lad den stivne.
Hak karamellen i en køkkenmaskine.
Tag 2-3 spsk fra til pynt og bland resten i flødeskummet.
Bred skummet på tærtebunden og jævn det lidt.
Drys resten af karamellen over og stil tærten koldt.
Skræl kiwierne og skær dem i skiver.
Skræl ingefæren og skær den i fine strimler eller riv den.
Bland ingefær med portvin og hæld blandingen over kiviskiverne.
Skær tærten i stykker, læg dem på portionstallerkner og fordel
kiwiskiverne ved siden af.
Tips: I stedet for frisk ingefær kan du bruge syltet, men tørret
ingefær giver derimod ikke samme fine smag.