Bunde:
150 g valnøddekerner
4 æg
200 g sukker (ca. 2 ½ dl)
2 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
Mokkacreme:
4 blade husblas
4 dl fløde 13%
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk kaffepulver
1 spsk kakao
2 dl piskefløde
Pynt:
125-150 g flormelis (2 ½ -3 dl)
stærk kaffe
flødeskum
valnødder
Bunde: Mal valnødderne i mandelkværn eller blender.
Pisk de hele æg og sukkeret skummende.
Vend de malede valnødder, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i med let hånd.
Bland forsigtig dejen og fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme, ca. 22 cm i diameter, og bag bundene i 10-12 min. ved 200ºC.
Lad dem svale lidt i formen, før de forsigtigt lempes over på en bagerist
for at blive kolde.
Mokkacreme: Udblød husblasen i kold vand. Bring fløde 13% i kog.
Pisk æggeblommer, sukker, kaffepulver og kakao sammen.
Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden.
Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge, så skiller den.
Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring.
Lad cremen blive kold, rør af og til i den, så den ikke trækker skind.
Pisk fløden til skum og vend den i den kolde creme.
Læg bundene sammen med cremen.
Rør flormelis og kaffe til glasur og glaser den øverste bund.
Sprøjt flødeskum rundt i kanten og pynt med halve valnøddekerner.
Bunde og den sammenlagte kage er fryseegnet.