3 æg
125 g sukker
1 spsk mælk
50 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk hjortetaksalt
30 g valnøddekerner
1 dl ribsgele
2 ½ dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
1 spsk sukker
3 blade husblas
200 g friske jordbær
1 dl piskefløde
150 g friske jordbær
Pistacienøddekerner
Æg og sukker piskes let og luftigt, hvorefter mælken tilsættes.
Bland hvedemel, hjortetaksalt og nøddekærner og vend i.
To lagkageforme smøres, og dejen fordeles heri.
Sættes i ovnen på næstnederste rille.
Bages ved 200°C i 8-10 min.
Bundene tages ud og køles ned på en bagerist.
Smør den ene side af bundene med ribsgeleen.
Pisk fløden til skum, og tilsæt sukker og vanilje.
Udblød husblasen i koldt vand i ca. 3 min.
Vrid den fri for vand og hæld ½ dl kogende vand over.
Vend forsigtigt husblasen i flødeskummet sammen med bærrene, der er
skåret i skiver.
Læg jordbærfyldet imellem bundene.
Pynt kagen med flødeskum samt skivede jordbær.
Drys med pistacienøddekærner.