Disse rustikke boller med både valnøddeolie og hakkede
valnødder vil være lækkert tilbehør til en varm suppe.
Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15-20 min.
Fryseegnet.
#
15 g gær
4 dl vand
2 spsk valnøddeolie
1 spsk rørsukker
1 tsk salt
350 g hvedemel
75g rugmel
75 g hakkede valnødder
*
SMULDR gæren ud i lunken vand, og tilsæt de øvrige
ingredienser.
Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve tildækket til
dobbelt størrelse ca. ½ time.
DEL dejen i 9 store eller 18 små stykker.
Læg dem i smurte muffinforme de skal fyldes ca. ¾ og lad dem
hæve til formene er fyldte.
BAG bollerne midt i ovnen ved 220 °C ca. 15 min. for små og
20 min. for store.
Vend dem ud på en rist.
SERVER som tilbehør til mad, ost eller som lækkeri.