(1 stort brød)
Tyttebærsyltetøj giver brødet en god, frisk smag og gør det mere fugtigt. Tyttebærbrød er både nemt og hurtigt at bage. Dejen skal ikke hæve, men lægges direkte i bradepanden og bages.
425 g hvedemel
375 g rugsigtemel
425 g grahamsmel
2 tsk salt
2 tsk bagepulver
4 tsk natron
1 l kærnemælk eller en anden form for syrnet mælkeprodukt
1 dl sirup
1 ½ dl tyttebærsyltetøj
Tænd ovnen på 185°. Smør en bradepande. Bland alle de tørre ingredienser i et stort dejfad, som kan rumme mindst 4 liter. Tilsæt mælk, sirup og syltetøj. Rør det hele godt sammen. Hæld den klistrede dej op i bradepanden, og klap dejen, så brødet er lige tykt over det hele. Bag brødet på nederste rille i ca. 40 min. Lad det køle af under et klæde.