Logo

Tysk surdejsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(2 brød)

1. dag: Surdej
3 dl lunkent vand
25 g gær
175 g rugmel

2. dag:
2 dl lunkent vand
1 spsk olie
1 ½ tsk salt
1 spsk stødt kommen
450-550 g rugmel
125-250 g hvedemel

1. dag: Surdejen laves ved at røre gæren ud i vand og tilsætte rugmelet. Dæk blandingen til med film, og lad den stå et lunt sted i ca. 1 døgn.

2. dag: Surdejen blandes med lunkent vand, olie, salt og kommen. Tilsæt rugmel, og ælt hvedemel i dejen, indtil den er smidig og slipper dejfadet. Dejen skal være temmelig fast. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 min.
Læg dejen ud på køkkenbordet, og ælt den smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel. Del dejen i to lige store stykker, og form dem til aflange eller runde brød. Læg brødene på en smurt bageplade. Rids brødene med en skarp kniv, dæk dem til med film eller et klæde, og lad dem efterhæve i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Bag brødene i 40-50 min på nederste rille. Brødene pensles med vand, når de har bagt i ca. 30 min, og når de er færdigbagt. Lad dem køle af på en bagerist. Hvis man foretrækker en blød skorpe, kan man lægge et klæde over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.162 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her