150 g rosiner
250 g hvedemel
2 tsk natron
½ tsk muskatnød
¼ tsk nelliker
½ tsk kanel
125 g smør
175 g lys farin
1 æg
½ tsk vaniljeessens
350 g usødet æblemos
125 g hakkede valnødder eller pecannødder
Glasur:
250 g flødeost
40 g mørk farin
¼ tsk reven appelsinskal
¼ tsk vaniljeessens
2 tsk fløde eller mælk
Læg rosinerne i blød i varmt vand i 15 minutter, og hæld vandet fra.
Sigt hvedemel, natron og krydderier sammen og sæt til side.
Rør smør og farin godt.
Tilsæt æg og vaniljeessens.
Hæld æblemos og hakkede nødder i.
Tilsæt de tørre ingredienser af flere omgange, hvor der dejen vendes godt imellem hver.
Hæld i en velsmurt bradepande (23 x 23 cm, eller 19 x 28 cm).
Bag i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 50 minutter eller til, der ikke hænger dej ved en strikkepind stukket ind i kagen.
Lad kagen afkøle.
Rør alle ingredienserne til glasuren sammen og fordel den over den afkølede kage. Dekorer evt. med hakkede nødder. Skær i kvadrater og server.