3 dl hvedemel
75 g smør eller margarine
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand.
Fyld:
200 g mandler
100 g hasselnødder
2 dl sukker
2 spsk sirup
100 g smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk
Bland hvedemel og fedtstof til en grynet masse i en køkkenmaskine eller med en gaffel i en skål.
Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen.
Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile koldt under folie i mindst
30 minutter.
Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 minutter.
Skyl dem med koldt vand i et dørslag.
Smut dem og lad dem køle på køkkenrulle.
Rist dem på en plade ved 200°C i ca. 8 minutter
Rist hasselnødderne i en bradepande i ca. 8 minutter og gnid dem i
hænderne så skallerne går af.
Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca. 22 cm. i diameter.
Form en bølget kant op ad formens kant.
Lad den hvile i 10 minutter og bag den ved 200°C i ca. 10 minutter.
Bland sukker, sirup, fedtstof, hvedemel og mælk i en gryde.
Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge.
Kom mandler og nødder i formen og hæld tascadejen over.
Bag pien ved 200°C ti den er gylden, 15-20 minutter.
Serveres kold med flødeskum evt. smagt til med cognac.