Logo

Toscapie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 dl hvedemel
75 g smør eller margarine
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1-2 spsk koldt vand.

Fyld:
200 g mandler
100 g hasselnødder
2 dl sukker
2 spsk sirup
100 g smør eller margarine
2 spsk hvedemel
2 spsk mælk

Bland hvedemel og fedtstof til en grynet masse i en køkkenmaskine eller med en gaffel i en skål.
Tilsæt æggeblomme, sukker samt koldt vand, lidt ad gangen.
Arbejd det til en jævn dej og lad den hvile koldt under folie i mindst
30 minutter.
Lad mandlerne ligge i kogende vand i 1-2 minutter.
Skyl dem med koldt vand i et dørslag.
Smut dem og lad dem køle på køkkenrulle.
Rist dem på en plade ved 200°C i ca. 8 minutter
Rist hasselnødderne i en bradepande i ca. 8 minutter og gnid dem i
hænderne så skallerne går af.
Rul mørdejen ud og læg den i en pieform, ca. 22 cm. i diameter.
Form en bølget kant op ad formens kant.
Lad den hvile i 10 minutter og bag den ved 200°C i ca. 10 minutter.
Bland sukker, sirup, fedtstof, hvedemel og mælk i en gryde.
Lad det blive varmt under omrøring, men ikke koge.
Kom mandler og nødder i formen og hæld tascadejen over.
Bag pien ved 200°C ti den er gylden, 15-20 minutter.
Serveres kold med flødeskum evt. smagt til med cognac.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her