175 g blødt smør
180 g sukker
3 æg
150 g hvedemel
Citruslage:
saft af 1 citron (⅓ dl)
saft af 1 appelsin (⅔ dl)
60 g sukker
Rør smør og sukker hvidt og luftigt.
Tilsæt æggene ‚t ad gangen, og rør massen glat indimellem.
Rør melet i, og fordel dejen i en 1-liters smurt randform.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 45 min.
Prøv med en nål, om den er gennembagt.
Imens kagen bages, koges den siede citron- og appelsinsaft op med sukkeret, til det koger med 1 cm store bobler.
Vend den varme kage ud på en bagerist, der er stillet over et fad til at opsamle lagen.
Prik den stadig varme kage tæt med en gaffel, og hæld langsomt lagen over kagen igen og igen, til den ikke kan suge mere.
Lad kagen stå og trække et par timer, inden den serveres fx. med frugt eller flødeis.