En nem kage. som meget nemt kan gå hen at blive hele familiens yndlingskage
Tilberedning: 50 min. (plus afkølingstid)
Til 20 stykker:
1 lille ananas (ca. 1,2 kg)
2 citroner (økologiske)
200 g smør, blødt
200 g flormelis
1 knsp salt
4 æg
280 g hvedemel
60 g Maizena
2 tsk bagepulver, strøgne
5 spsk + 3 spsk citronsaft
6 spsk appelsinsaft
150 g røde cocktailkirsebær
150 g abrikosmarmelade
1. Ananas skrælles og skæres i 16 ca. 7 mm tykke skiver.
Stokken i midten skæres ud.
Skallen af 2 citroner rives (ikke det hvide) og 8 spsk saft presses ud.
2. Blødt smør, flormelis, citronskal og 1 knsp salt røres cremet med elpiskeren i 8 minutter.
4 æg røres enkeltvis i cremen - ½ minut til hver.
3. Hvedemel, Maizena og 2 strøgne tsk bagepulver sis og blandes i dejen sammen med 5 spsk citronsaft og 6 spsk appelsinsaft.
Dejen smøres ud i en smurt bradepande (40x30 cm).
Fordel ananasskiverne ovenpå.
4. Bag kagen i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 25 minutter ved 200°C (varmluft 180°C).
Efter 15 minutter lægges et rødt cocktailkirsebær i hvert ananashul.
Derefter bages kagen videre.
150 g abrikosmarmelade og 3 spsk citronsaft bringes i kog.
Den varme kage glaseres hermed og afkøles, til den er lunken.
--