Logo

Citrus-ananaskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En nem kage. som meget nemt kan gå hen at blive hele familiens yndlingskage ...

En nem kage. som meget nemt kan gå hen at blive hele familiens yndlingskage

Tilberedning: 50 min. (plus afkølingstid)

 

Til 20 stykker:

1 lille ananas (ca. 1,2 kg)

2 citroner (økologiske)

200 g smør, blødt

200 g flormelis

1 knsp salt

4 æg

280 g hvedemel

60 g Maizena

2 tsk bagepulver, strøgne

5 spsk + 3 spsk citronsaft

6 spsk appelsinsaft

150 g røde cocktailkirsebær

150 g abrikosmarmelade

 

1. Ananas skrælles og skæres i 16 ca. 7 mm tykke skiver.

Stokken i midten skæres ud.

Skallen af 2 citroner rives (ikke det hvide) og 8 spsk saft presses ud.

 

2. Blødt smør, flormelis, citronskal og 1 knsp salt røres cremet med elpiskeren i 8 minutter.

4 æg røres enkeltvis i cremen - ½ minut til hver.

 

3. Hvedemel, Maizena og 2 strøgne tsk bagepulver sis og blandes i dejen sammen med 5 spsk citronsaft og 6 spsk appelsinsaft.

Dejen smøres ud i en smurt bradepande (40x30 cm).

Fordel ananasskiverne ovenpå.

 

4. Bag kagen i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 25 minutter ved 200°C (varmluft 180°C).

Efter 15 minutter lægges et rødt cocktailkirsebær i hvert ananashul.

Derefter bages kagen videre.

150 g abrikosmarmelade og 3 spsk citronsaft bringes i kog.

Den varme kage glaseres hermed og afkøles, til den er lunken.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her