solsikke- eller majsolie til pensling
40 g plantemargarine light
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 ½ dl skummet- eller minimælk
140 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
¼ tsk kanel
¼ tsk kardemomme
50 g durummel
2 æggehvider
2 tsk sesamfrø
Forvarm ovnen ved 200ºC.
Pensl en lav kageform på 23 cm i diameter med olie, og beklæd bunden
med bagepapir.
Kom margarinen og 3 spsk honning i en tykbundet gryde, og smelt det
ved lav varme, tag gryden af varmen.
Gem 1 spsk citronsaft og rør resten i honningblandingen sammen med
citronskallen og mælken.
Sigt hvedemel, bagepulver og krydderier i en skål og rør det i
honningblandingen, rør også durummelet i.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i formen, og glat overfladen.
Drys sesamfrøene jævnt ud over.
Bag kagen i 30 min, eller til overfladen er gyldenbrun og føles fast og
elastisk.
Bland resten af citronsaften og honningen sammen i en lille kande, og
høld det ud over kagen.
Lad kagen køle af i formen inden servering.
Tips: Græsk timianhonning passer rigtig godt til denne kage, ligesom
også citronblomsthonning vil være god.