100 g smør
2 æg
125 g sukker (1,5 dl)
125 g hvedemel (2 dl)
1 tsk bagepulver
0,5 dl fløde el. mælk
Mandelglasur:
75 g smør
75 g sukker (1 dl)
1 spsk hvedemel
2 spsk fløde (el. mælk)
100 g smuttede, skivede mandler
Springform 24 cm
Tænd ovnen på 175°C. Smør springformen.
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker godt.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen sammen med smeltet smør og fløde.
Hæld dejen i den smurte form og bag den 20- 25 min. på en af de nederste ribber i ovnen.
Lav imens glasuren klar:
Rør alle ingredienser sammen i en gryde.
Varm forsigtigt op under omrøring, til alt er blandet og massen ensartet og tykflydende.
Hæld glasuren over kagen og fordel den med en ske eller palet uden at mase kagen.
Sæt kagen op midt i ovnen og bag videre 15-20 min., til den er blevet gylden.
Tips: Den ene spsk fløde/mælk kan erstattes af 1 spsk friskpresset appelsinsaft.