2 brød. Tilberedningstid: 15 min. Hævetid: ca. 1 time.
Bagetid: 40 min. Kan fryses, men forringes
#
50 g gær
3 dl vand
700-800 g hvedemel (12-13 dl)
3 tsk salt
3 tsk paprika
2½ dl tomatjuice
3-4 spsk olie
Til pensling:
1 æg
2-3 spsk birkes
*
1. Udrør gæren i det lune vand.
Pisk 1 spsk af melet heri og lad det hvile i 5-10 min.
2. Bland de øvrige ingredienser i resten af melet.
Tilsæt gærvæden og ælt dejen sammen.
3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 45 min.
Ælt dejen sammen og form den til 2 brød som lægges i smurte
forme.
4. Lad brødene efterhæve 15-20 min.
Snit dem med en skarp kniv og pensl med æg. Drys birkes
over.
5. Bag brødene på ovnens nederste rille ved 200 °C i ca. 40
min.