175 g hvedemel
50 g nødder
150 g smør
80 g sukker
2 æggeblommer
1 knivspids salt
revet citronskal
vanilje
Hvedemel, finthakkede eller blendede nødder (du kan bruge hasselnød, valnød, pistacie eller mandler, som du nu vil), vanilje, salt og citronskal blandes godt.
Smørret æltes i med håndkraft, og dejen samles med æggeblommerne.
Lad den hvile koldt en times tid.
Del dejen i to og rul først en bund ud, som lægges i en smurt tærteform og forbages ca. 10 min. ved 200°C.
Tag tærten ud og kom fyldet i, læg et låg af den resterende dej henover, prik låget et par steder med en gaffel og bag videre ved 180°C i ca. 15 min. til kagen er gylden og sprød.
Fyld
250 g tranebær
150 g puddersukker
2 dl vand
2 spsk smør
Smør og sukker varmes igennem til det lige karamelliserer.
Kom tranebærrene i, vend dem godt i sukkeret og tilsæt vand.
Varm det hele godt igennem, før bærrene hældes på den forbagte tærtebund.
Låget lægges på, og kagen bages færdig.
Drys evt. med vaniljesukker, når kagen er bagt.