Tærtedej:
150 g smør
75 g flormelis
225 g hvedemel
1 æggeblomme
½ dl koldt vand
Mazarinmasse:
75 g marcipan
75 g sukker
75 g smør
1 spsk hvedemel
50 g hakkede mandler
1 æg
Creme:
2 dl cremefraiche 38%
1 spsk flormelis
½ stang vanilje
Desuden:
500 g friske jordbær
evt. ribsgelé
Smør, flormelis og hvedemel hakkes sammen og samles hurtigt med vand og æggeblomme.
Lad dejen hvile koldt et par timer, før den rulles ud og lægges i en tærteform.
Marcipan og sukker blendes godt sammen og smør piskes i.
Hvedemel og mandler tilsættes, og ægget piskes i.
Fordel Mazarinmasse i bunden af den rå tærtebund, bag tærten ca. 30 min ved 180°C og lad den køle af.
Tærten kan bages dagen før og opbevares køligt og tørt.
Pisk cremefraiche, flormelis og vaniljemarv, til det er stift, og fordel det i den afkølede tærte.
Skyl og tør jordbærrene, pluk blomsten af og fordel dem oven på cremen hele eller halve, alt efter størrelse.
Server tærten, som den er, eller pensl bærrene med smeltet ribsgelé.